Veera Antinahon ja Iida Litmasen (2018) opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja vahvistaa alle kouluikäisten lasten tunnetaitoja arjessa. Tähän tavoitteeseen päästäksemme kehitimme Rossi ja Viima tunnetaitoja opettelemassa-menetelmäoppaan. Opas on koottu toimiviksi todetuista menetelmistä, joiden avulla lasten tunnetaitoharjoittelu onnistuu yksilöllisesti. Menetelmäoppaassa tavoitteena on tunteiden nimeämisen ja tunnistamisen opettelu sekä itsessä että muissa, sekä tunteiden säätelyyn ja hallintaan liittyvien taitojen harjoittelu. Opas on tarkoitettu sekä perheiden että ammattilaisten hyödynnettäväksi lasten kanssa. Opinnäytetyön tilaajana toimii Savon vammaisasuntosäätiön hallinnoima Lastu-projekti, jonka toiminnallisiin tarpeisiin tuotimme tämän menetelmäoppaan. Opinnäytetyö on  toteutettu yhteistyössä HUMAKin kanssa.

Linkki opinnäytetyöhön

 

Opinnäytetyö: ”Tunnetaidot, Kuopion Perheentalo/Lastu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *